Viszlát migrén, HELLÓ ÉLET! III. rész

mindenki a maga kapuit nyitogatja

Újra fizikai szint

Jó pár évvel ezelőtt kaptam egy fülest, hogy van egy nagyon erős migrénes gyógyszer, próbáljam ki. Csak neurológus szakorovos írhatja fel és csak 2 darabot szabad bevenni belőle egy hónap alatt. Felírattam egy újabb kivizsgálást követően és ez lett a titkos fegyverem, ez lett az én csodabogyóm. Mindig azon gondolkoztam, hogy vajon mi lehet benne, ha a napokig tartó migrént soha semmi nem szüntette meg, semmilyen kezelés, gyógyszer, de ez egy óra alatt hatott? Ráadásul olyan voltam utána, mint aki belőtte magát. Jobb híján beszedtem belőle legalább egy mázsányit, de végül úgy döntöttem, hogy elég, soha többet, mert ez így nem állapot, tönkre teszem teljesen a szervezetemet. Nem ez a megoldás. Nem a tünetet kell megszüntetni, hanem az okot végre megtalálni.

Értem én, hogy mindennek lelki oka van, de ha már nincs semmilyen megoldatlan probléma és még mindig ott a fájdalom, akkor valami mégis van. Elfogadtam azt is, hogy ami 26 évig fájt, nyilván nem 2 hét alatt múlik el. Időt kell adni a változásnak is, a lecsengésnek is.

Energetikai szinten ha a migrént akarjuk kezelni, akkor az epe meridiánnal kell elsősorban foglalkoznunk. És persze magával az epével, mint fizikai szervünkkel.

Elkezdtem vezetni egy majd mindenre kiterjedő táblázatot, hogy mikor volt migrénem, meddig tartott, tudom-e az okát, hogy mitől alakult ki, milyen erős volt, mit ettem előtte, milyen volt az időjárás, szél, eső, légnyomás, front, menstruáltam-e, dühös voltam-e, milyen érzéseim voltak, mi történt… Sokat segített.

Tény, hogy orvosi szempontból a migrént kiváltó egyéb tényezők közül többel is volt dolgom. Például gyerekkoromban volt agyrázkódásom és volt egy elég komoly agyhártyagyulladásom is. Ezek potenciális későbbi migrén kiváltó faktorok, akárcsak a stroke, vagy az agyi ciszta.

2016. nyarán jutottam el végre oda, hogy úgy döntöttem mindent bedobok, nincs vesztenivalóm. Elég volt, BÁRMI ÁRON, DE MEGGYÓGYULOK. Teljes megsemmisítésre készültem egyszerre és minden fronton.

Teljes megsemmisítés

Gyalogság – életmódváltás

Kicseréltettem az összes amalgám tömésemet, – ezt őszintén szólva már nagyon régóta terveztem, de valahogy mindig elmaradt – hiszen a nehézfém terhelés is egy komoly energetikai góc lehet, ami szintén okozhat migrént. Ezután kivezettem a testemből az összes nehézfémet, ez is eltartott egy ideig. Nagyon komoly testi méregtelenítésbe fogtam. Teljes béltisztítást végeztem, időről időre megismételve azt, hiszen a béltraktus helytelen működése is lehet migrént kiváltó ok. A belekből felszabaduló ammónia is okozhat migrént, ami átjut a véragygáton és a központi idegrendszer bármely részébe eljutva gyulladásos folyamatot indukálhat, a gáz megvonja az oxigént és eljutunk az oxigénhiányhoz. Erről majd kicsit később írok még részéletesebben.

A dehidratáltság is komoly veszély. Ezzel sosem volt bajom, de rádupláztam. Csak vizet – tiszta vizet, ha lehet pi vizet – és gyógynövény teákat ittam.

Ételintolerancia és hisztamintúlérzékenység: áttértem tudatos táplálkozásra, ami az étkezésemet illeti sok új szabályt behoztam az életembe. Kivontam az étrendemből csalanteaminden lehetséges migrén allergént: glutén, tojás, tejtermékek, csokoládé, kávé, rizs, vörös húsok, alkohol, erjesztett ételek. Egyre csak készítettem a migrént megelőző herba teákat. Sok nyers zöldséget és gyümölcsöt ettem. Folyamatosan gyártottam a különböző csírákat. Kérdezhetitek, hogy akkor mit ettem, mit eszem egyáltalán? Hát, igen, lefogytam, sokat. De nem baj, még örülök is neki és közben eszem is, csak egészen máshogy. Őszintén szólva az elején elég sokszor a hisztiroham kerülgetett. Hogy lehet így főzni? Mit lehet így enni? Főleg nekem, aki ráadásul imádok főzni és enni is. Higgyétek el, lehet, meg lehet tanulni ezt is. Ha vendégségbe mentem egyeztettem a házigazdával a menüt illetően, hogy mi az, amit én is ehetek majd, vagy egyszerűen vittem magammal valamit. Megszoktam, az életem részévé vált. Most már “bűnözöm” egyszer egyszer, de csak egyikből másikból és rögtön utána méregtelenítek. Erre például nagyon nagy segítség nekem a fitoterápia.

Miután rendbe tettem az emésztésemet és a bélflórámat, megbombáztam a szervezetemet mindenféle nyomelemmel és vitaminnal (vas, cink, szelén, A, E vitamin, B12, B6, B5, magnézium, Q10), amik kifejezetten előnyösek migrénesek esetében, illetve ezek hiánya is okozhat fejfájást. Például a magnéziumhiány legkifejezettebb azoknál a nőknél, akiknek migrénje a menstruációhoz köthető.

Stresszmentes élet, alváshigiéné, elegendő pihenés, melatonin szint: a munkahelyváltás, önmagam elfogadása és a gyakorlatilag “stresszmentes” élet egy újabb mérföldkő volt a gyógyulásom során. A megfelelő alvás körülményeket bizony meg kell teremteni, nem mindegy hogyan van elhelyezve az ágyunk, merre néz: földsugárzás, vízér… – ezeket mind ki lehet és érdemes is kimérni nemcsak migréneseknek, milyen matracon fekszünk, milyen ágyneműben, milyen a szoba hőmérséklete, fényviszonyok, elektroszmogmentes-e a környezet és ha lehet időben feküdjünk le, hiszen az alváshoz szükséges melatonin hormon este 11 és hajnali 01 óra között termelődik, így ha akkor nem alszunk, akkor bizony nehezen megy majd az alvás. A kialvatlan ember pedig hosszútávon nem működik túl jól. A nekünk megfelelő alvásritmust is jó betartani, lehetőleg mindig ugyanabban az időben elaludni és magunktól ébredni a bioritmusunknak megfelelően. Alvás előtt 4 órával már nem jó táplálékot magunkhoz venni. A szellőztetés és kellő mennyiségű oxigén is elengedhetetlen a jó alváshoz. A szabadságolás és pihenés kérdése bármilyen elcsépelt, enélkül csak félemberek vagyunk és biztosan meglesz a böjtje, hiába is gondoljuk, hogy fiatalok vagyunk és bírjuk. A regenerálódásra (testi, lelki, szellemi szinten) egyszerűen szükségünk van.

Hormonális problémák (pajzsmirigy-, vese-, mellékvese problémák) is okozhatnak migrént. Ellenőriztettem a kortizol-, ösztrogénszintemet, pajzsmirigy hormonjaimat: nekem rendben vannak.

A szerotonin csökkent szintje is kiválthatja a migrént: a sport, jóga, meditáció, szex, ölelés, napfény növeli a termelését. Hajrá!

A sportolás hiánya is komoly terhet ró fizikai testünkre, hiszen a sport levezeti a stresszt, csökkenti a depressziót, segíti a méregtelenítést, az anyagcserét, növeli a szív és légzőrendszer teljesítőképességét, javítja a vérkeringést… Így hát mozogtam, tornáztam, bármennyire is nehezemre esett. Elkezdtem a városban gyalog közlekedni, rengeteget sétálni, – ez legalább tetszett – aztán később már az autómat is eladtam és vettem egy elektromos robogót. Levegőre, mozgásra van szükség. 

Megszüntettem az illatokat a lakásban és magam körül. Vannak ugyan illóolajok, amik kifejezetten jó hatással vannak a migrénre (pl. bergamott, rozmaring, levendula, borsmenta), de nekem akkoriban minden erősebb illattól megfájdult a fejem. Ezért úgy döntöttem, hogy se füstölő, se illóolaj, se kölni, se illatos dezodor, én magam készítem a dezodoromat teljesen bio és illlatmentes anyagokból. Krémeket, szappanokat, fogkrémet is csinálok, minden bio és illatmentes.

Masszázs, manuálterápia, kranioszakrális terápia: a gerinccsigolyák blokkja is állhat a háttérben Az atlasz, 1. nyaki csigolyámat helyretetettem. Ez is nagy lépés volt számomra, sokaknak nincs a helyén és nem is tudják mennyi problémát tud okozni a fejfájástól a derékfájásig. Továbbá nagyon fontos a helyes testtartás, ülés, amihez a nyakcsigolyáim helyretétele elengedhetetlen volt. Azóta egyszerűen máshogy állok, más lett a tartásom, alig fáj a nyakam. Aki stresszes, annak általában előbb-utóbb elkezd fájni a nyaka, a csuklyásizma és ösztönösen feljebb húzza a vállait. Már akkor is így tartja, ha éppen nem fájna a válla, de mivel így tartja, folyamatos készenlétben van az izom, nem tud elernyedni, nem tud pihenni, jön az újabb fájdalom. Magamon is megfigyeltem, hogy állandóan felhúztam a vállaimat. Szóval, Hölgyek, Urak, vállakat le! És persze masszázs, masszázs, masszázs. Én is járok, ha lehet minden héten.

Fizikai szinten nagyon sok betegség is okozhat egyébként fejfájást. Felsorolok párat a teljesség igénye nélkül: ingadozó vércukorszint; vérnyomás problémák, vérszegénység, vashiány; szenvedélybetegségek; szemproblémák: rossz látás, nem megfelelő szemüveg, zöldhályog; emésztési zavarok: krónikus székrekedés, gyomor-, epebetegség, a szervezetünkben élősködő paraziták; menstruációs problémák; krónikus arc- vagy homloküreg-gyulladás; frontérzékenység (vegetatív idegrendszeri problémák); ahogy már írtam, stroke, agyvelő- és agyhártyagyulladás, agytályog; valamint daganatos betegségek. Nekem ezekkel nincs problémám, de érdemes ezeket is mind-mind ellenőriztetni.

Energetikei kezelések, aura tisztítás, blokkok oldása: valójában minden energia, a testünk is összesűrűsödött energia. Sokszor előfordul, hogy nem vagyunk abban az állapotban, hogy az érzelmi és mentális tereinket máshogyan megtisztítsuk, nincs elég energiánk a változtatásra, túl fájdalmas, félelmetes, nem tudjuk tudatos szintre hozni a problémánkat. A változás és a gyógyulás ugyan belülről jön, de lássuk be, nem mindig tudjuk hogyan kezdjünk hozzá. Ilyenkor az energetikai blokkok oldása nagy segítség lehet, jól át lehet írni a körülöttünk levő információs mezőt energia kezelésekkel. A berögzült érzelmi, gondolati sémáink oldódnak, lazulnak, átalakul a valóságról alkotott képünk, új nézőpontba tudunk helyezkedni, és ezzel máris megtettük az első lépéseket, beindulnak a tisztító és az öngyógyító folyamatok. A lelkünk megkönnyebbül, a fájdalom enyhül, máshogyan látjuk a világot, neki kezdhetünk a most már tudatos munkának önmagunkon. Én is éltem ezzel a lehetőséggel.

Mint mindenben itt is elengedhetetlen a MOTIVÁCIÓ. Az a belső erő, ami akkor is kitart, amikor úgy érzem, hogy már nem bírom tovább, amikor már úgy tűnik, hogy semmi sem segít, ami lehetővé teszi a lehetetlent is. A kitartó munka meghozza a várva várt eredményt. Nem adtam fel és lassan lassan elmaradozott a migrén. Aztán párszor még visszaestem, ilyenkor kétségbe is estem teljesen, hogy ha még ez sem segít, akkor mi? De aztán megnyugtattam magam, hogy ez is csak a gyógyulás folyamata, hiszen már egyre ritkábban van és az is valami. Energiakezelés esetén is felerősödhetnek az érzetek, a fájdalom, ami később persze elmúlik. 26 év fájdalma és megoldatlan konfliktusai nem pár hónap alatt múlnak el. Így hát kitartóan folyatattam a munkát, de már csodabogyó nélkül.

A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.

Muhammad Ali

Teltek a hónapok és már eljutottam oda, hogy még egy enyhe fejfájáscsillapítót sem kellett bevennem. Megértettem végre, hogy csak jelez a testem. “Vigyázz! Ne add fel, itt vagyok és lecsapok, ha nem figyelsz.” Tudjátok, a kaktusz. Hát, figyeltem és tettem, amit tennem kellett.

Végül pedig, de nem utolsó sorban bevetettem a nehéztüzérséget is. Semmi esélyt nem akartam adni a migrénnek.

Nehéztüzérség – oxigénterápia

Évek óta mondom az orvosoknak, természetgyógyászoknak, hogy amikor fáj a fejem, – nem mindig, de sokszor – majd megfulladok, nem kapok levegőt. Nem a tüdőmmel van baj, nem nagyon lehet ezt megfogalmazni, de nagyon rossz érzés. Emlékszem, hogy sokszor a hideg teraszon ültem éjjel takarókba csavarva a mínuszokban is, mert úgy éreztem menten megfulladok. Választ senkitől sem kaptam a miértekre. Csak a szokásosat, hogy semmi bajom. Nem baj, én azért nyomoztam tovább, nem adtam fel. Mániámmá vált az interneten és a könyvvilágban minden migrénről szóló cikk, tanulmány, könyv elolvasása. Csak találok egyszer valamit. Néha csak egy szó, egy mondat volt az eredmény, néha sokkal többet kaptam. Beillesztettem a sorba. Eggyel több vagy kevesebb megvonás és egy plusz napi cselekedet mit számít a végeredményt szem előtt tartva? Elmentem bárkihez, aki valami újat tudott mondani, hátha.

Végül találtam egy cikket az oxigénterápiáról.

Egyes kutatók szerint a migrént az agyi vérkeringés zavarai okozzák, aminek a vége oxigénhiány. Az oxigénhiány hatására kitágulnak a véredények, és ez okozza a görcsös fejfájást. A cél tehát végső soron az oxigénhiány csökkentése, hogy helyreálljon a rend. A levegő oxigéntartalma normál esetben 21%. Fővárosokban, nagyvárosokban már mérnek 15-16%-os oxigénszintet is! Sajnos itt, Budapesten is. A levegő átlagos 18-20%-os oxigéntartalmánál jóval magasabb, több, mint 90 %-os oxigéntartalmú tiszta levegő belélegzésével hatékonyan javíthatunk a migrénesek állapotán.

Amikor ezt olvastam azt gondoltam, hogy EZ AZ! Megtaláltam végre a hiányzó láncszemet. Ezzel egy időben “véletlenül” megismerkedtem egy természetgyógyásszal, aki “véletlenül” pont oxigénterápiával is foglalkozik. Hamar eljutottunk oda, hogy veszek én is egy ilyen eszközt, amivel otthon is kellő mennyiségű oxigénhez juthatok, ráadásul ezzel is segíthetek majd a migrénes ügyfeleimen. Megbeszéltük a részleteket, hogy hogyan kerülhetek be egy kutatási programba, amin keresztül hozzájuthatok egy ilyen géphez és hogy mikor mehetünk érte, ugyanis még engedélyezni kellett a behozatalt… Aznap, – 2017. április elején – amikor menni kellett volna a megbeszélt időben, kimondhatatlanul durva – most már tudom, hogy az utolsó – migrénem volt. Csak feküdtem a sötét szobában, míg a férjem elment a gépért. Hazajőve csak némán beüzemelte és rámkötötte az oxigén kanült. Nem viccelek, fél óra múlva semmi bajom nem volt! Felkeltem és mintha mi sem történt volna, elkezdtem az ebédet főzni. Gyógyszer nélkül, hókuszpókusz nélkül, utóhatás nélkül. Hihetetlen! Azóta használom az oxigéngépet. Vettem még egy pulzoximetert is, – hogy lássam is a fejlődést, ne csak érezzem, – ami méri az oxigénszaturációt (a vér oxigénnel való telítettségét), illetve pulzust és APG szintet (szív- és érrendszeri betegségekre utal, a kapillárisokban mutatja a lerakódások szintjét) is mutat. Most már állandóan 99% a szaturációm, az egészséges szint 98-99%, szóval tökéletes!

oxigenterapiaEgyre több bizonyíték került napvilágra arról, hogy napjaink súlyos betegségei mögött a krónikus oxigénhiány áll. Az oxigénterápiának nincs káros mellékhatása, nincs ellenjavallata, nem lehet túl sok oxigént beszívni. Rengeteg mindenre jó a migrénen kívül is, íme néhány példa: 

 • csökkentheti az ízületi gyulladásokat,
 • csökkentheti a magas vérnyomást,
 • aktiválhatja a szívműködést,
 • asztma, COPD, nehéz légzés esetén kítűnő segítség lehet,
 • felélénkítheti a memóriafunkciókat, illetve a központi idegrendszert,
 • javíthatja a szervek működését: szív, epe, máj, vese, prosztata,
 • megszüntetheti a cukorbetegséget,
 • jobb lehet a vérkeringés a lábban,
 • gyógyulhatnak a lábszárfekélyek,
 • csökkentheti a betegség utáni lábadozási időt…

Ez egy EU-s tanusítvánnyal rendelkező orvostechnikai eszköz, a világ legjobb orvosai által kifejlesztve. Itt olvashatsz erről bővebben.

Végső harmónia – a gyógyulásom – lelki megnyugvás

Szóval elkezdtem használni a gépet. Eljutottam oda, hogy ha éreztem, hogy jön(ne) a migrén, akkor már el tudtam mulasztani és elértem, hogy nem hatalmasodott el rajtam. Ilyenkor a kúrán felül dupla vitamin- és ásványianyag adagot szedtem be, speciális migrénre való gyógynövényteát ittam, extra oxigénterápiát alkalmaztam, hangtálaztam, meditáltam, ráfeküdtem a kis yantra matracomra (akupunktúrás “fakírágy”), hideg vizes borogatás, lábfürdő és persze elgondolkoztam azon, hogy már megint mit agyalok túl… – ezeket csináltam váltogatva, amíg el nem múlt. Volt hogy csak 1-2 dolgot kellett végigcsinálnom, volt hogy többet is, de a lényeg, hogy elmúlt a fejfájás, pár óránál tovább soha nem tartott már és 10-es skálán jó, ha a kettes, hármas szintet elérte. Ez az eddigiekhez képest már megint egy óriási előrelépés volt és nagyon jó előjelnek tekintettem, így hát csináltam tovább az én “kis” gyógyszer nélküli kúrámat.

Azóta jól vagyok. Azóta nem volt migrénem. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de határtalanul boldog vagyok. Hiszem, hogy a végére jártam a dolognak. HIszem, hogy én győztem saját magam felett, megtaláltam a lelki megnyugvásomat, a szellemi békémet és ezáltal a fizikai gyógyulásom is bekövetkezett. Használom a gépet továbbra is, – egyre ritkábban ugyan, – betartom a fent felsoroltak nagy részét és mindez már beépült a mindennapjaimba. Nem katasztrófa, tényleg nem az. A migrén volt az és az az életnek nem mondható valami, amire kényszerített, amire én kényszerítettem magamat és a családomat. Csekély kompromisszum a boldogságért.

Az életben minden és mindenki az egyensúlyra törekszik. A hőmérséklet mindig, a kereslet, kínálat is valahol kiegyenlítődik, a libikóka is megáll egyszer csak a középpontjában… Így van ez az életünkkel is. A hármasság (fizikai, lelki és szellemi sík) végigkíséri az életünket, mindent körbefon. Az én gyógyulásomat is. Az újabb és újabb kibillenések sem voltak véletlenek. Ahogy változunk, változtatunk újabb egyensúlyi állapotokat találunk. Majd megint történik valami, elveszítjük az egyensúlyunkat, elutasítjuk az egészet, dühöngünk, ellenállunk, majd szép lassan megbékélünk, “feladjuk” és újra elérünk egy nyugvó állapotot. Jó esetben egy folyamatosan emelkedő trend mentén hullámzó görbén haladunk felfelé. A kibillenések és mélypontok éppen úgy részei a nagy egésznek, mint a csúcspontok és a nyugvó pontok. Egyik sem létezik a másik nélkül. Amennyit lent, annyit fent. Minél lejjebb voltunk, annál magasabbra törünk. Ez a mi “tanulási görbénk”. Ez az életünk. Feladták a leckét, így hát tanulunk, fejlődünk, vizsgázunk, elbukunk, felállunk, megyünk tovább, békét lelünk, újra kibillenünk és így tovább. Újra és újra próbálkozunk így vagy úgy, míg végül valahogy sikerül elérnünk, amit akarunk. Sok időt igényel, türelmet, alázatot, önismeretet, de egyre magabiztosabban, egyre nagyobb önbizalommal haladunk előre, mert már tudjuk, hogy a bukás sem igazi bukás, hanem egy újabb állomás, ami után következik egy újabb harmónikus állapot. Ez adja az erőt ahhoz, hogy ismét felálljunk és továbbmenjünk. És ezzel beindul a spontán gyógyulás is. Nos, valahogy így voltam én is a migrénnel.

A legnagyobb dicsőség nem az, hogy soha nem vallunk kudarcot, hanem hogy minden bukás után képesek vagyunk felemelkedni.

Nelson Mandela

Gyógyulásomban az is nagyon fontos állomás, hogy “feladtam” a sok évig tartó keresést. Megérkeztem. Az utamat járom végre. A keresés helyét átvette a “megengedés”. 

Hosszú út volt, könnyűnek sem mondanám, sok állomással, sok kapuval, sok kihívással és buktatóval. Nem volt egyik sem fontosabb a másiknál, de mindegyikre szükség volt mindhárom szinten. Ez mindenkinél egyedi, egyáltalán nem biztos, hogy ennyi dolga van és sok minden függ attól, hogy ki mennyit hajlandó tenni magáért és a gyógyulásáért, hogy bele mer-e nézni abba a bizonyos tükörbe, hogy mekkora a motivációja. Mindig könnyebb bevenni egy gyógyszert, de az sosem végleges megoldás, azzal csak a tünetet nyomjuk el, ha egyáltalán.

Összefoglalásképpen szeretném hangsúlyozni, hogy NINCSEN CSODABOGYÓ, már ami a végleges gyógyulást illeti, nincsen csodakészítmény, vagy valamilyen csodarecept, sajnos NINCS AZONNALI MEGOLDÁS. Csakis belső munka van, ami szemben egy gyógyszer bevételével és annak hatásával nem 1 óra, hanem egy hosszabb folyamat eredménye, de legalább esélyt adunk a végleges gyógyulásnak. Ne sajnáljátok rá az időt, higgyétek el megéri! Önmagunk szeretete, elfogadása, értékelése a végső feladat. Amíg a szélre, a mensturációra, a stresszre, a párunkra, munkahelyünkre… fogjuk, hogy már megint fáj a fejünk, addig rossz úton járunk. Igen, ezek migrént kiváltó faktorok lehetnek, felerősíthetik a bennünk már ott lévő konfliktust, energetikai blokkot. De nincs A BETEGSÉG és ÉN, vagy ÉN és A MIGRÉN. A betegség is én magam vagyok, a migrént is én idézem elő a helytelen gondolati sémáimmal, az önmarcangoló érzéseimmel, a megfelelési vágyammal, az örökös aggódásommal, a maximalizmusommal… Megtanulni nemet mondani, kifejezni magunkat, teret adni vágyainknak, felelősséget vállalni, kicsit lazulni végre, elkezdeni élni a saját életünket. EZ A MEGOLDÁS. Felismerni, hogy a betegség – bármi is legyen az – csak egy jel. Hálát adni érte, hogy figyelmeztet, venni az adást és változtatni, hogy újra helyrebillenjen az egyensúly. Bennünk. Nem másban. Amíg csodabogyókat keresünk, addig csak a felelősséget toljuk a külvilágra, kívülről várjuk a segítséget, a megoldást, pedig az csakis belül van. Segítséget kérhetünk és kell is kérni, ne szenvedjünk a végletekig, de NE mástól várjuk a megoldást, változtatni, cselekedni magunknak kell! LEGYÜNK MI MAGUNK A VÁLTOZÁS, HISZEN MI MAGUNK VAGYUNK A MEGOLDÁS! Akkor kezdődött el az igazi gyógyulásom, amikor végre ezt megértettem.

A félreértések elkerülése végett nem azért írtam ezt a hosszú cikket, mert exhibicionista vagyok, és szeretem hallatni a hangomat, hanem mert azt gondolom, hogy nagyon sokan szenvednek migrénben és egyszerűen nem tudják, hogy mit és hogyan csináljanak, egyáltalán hogyan kezdjenek hozzá, ahogy én sem tudtam. Ez a sok minden, amiről eddig írtam mind szükséges lehet, bár valószínűleg mindenkinek más-más a csomagja, de a legfontosabb, hogy megértsük, hogy végül csak együtt fizikai, lelki és szellemi szinten születik meg a harmónia bennünk, ez maga az egész-ség. Saját példámat bemutatva szeretnék segíteni nektek, hogy lássátok, igenis VAN MEGOLDÁS. A test-lélek-szellem egyes elemeivel mindegyikkel kell foglalkozni, – mint látjátok, önmagában egyik sem hoz végleges megoldást. A csodabogyó, a diéták, az oxigéntrápia csak a fizikai szintet képviselik, érzelmi és gondolati síkon is elengedhetetlen dolgozni önmagunkon. Ez bizony egy hosszabb, fáradságos, önismereti munka, de így utólag is újra és újra végigcsinálnám, mert ELMÚLT A MIGRÉNEM, azaz megértettem, hogy mit csináltam “rosszul” és változtattam.

Az ügyfeleimnek mindig azt mondom bármilyen betegséggel is küzdenek, hogy “Ha Te azt oda tudtad csinálni, akkor vissza is tudod csinálni!” Persze ez rám is vonatkozik, mint mindenkire. Én bíztam benne, hittem benne, rendületlenül tettem érte. Nekem sikerült. Most még jobban hiszek benne. Hálás vagyok minden segítségért, minden jó és sokszor kemény szóért, ami az utamat és a gyógyulásomat kísérte. HÁLÁS KÖSZÖNET ÉRTE MINDENKINEK, akit érint, magamat is beleértve. 🙂

Most már itt az ideje, hogy én segítsek másoknak. Hívj fel, ha migrénes vagy és eddig nem találtad a megoldást. Minden vágyam, hogy segíthessek Neked, mert tudom, hogy én mit kaptam a segítőimtől, mestereimtől: egy lehetőséget, hogy megértsem hogyan kaphatom vissza az életemet. Én éltem vele. Tudok segíteni abban, hogy megtaláljuk mik a te csomagod összetevői és hogy egyenként hogyan tedd őket rendbe. Tudok segíteni az oldásokban, az önismereti fejlődésben, életmód tanácsadásban, oxigénterápiában és még sok minden másban. Ígérem, hogy minden tudásomat és tapasztalatomat bedobom, de változni, változtatni, fejlődni neked kell.

A gyógyulás folyamata 3 lépésben:

 • Az első lépés az, hogy beismered magadnak, hogy hol tartasz ezen az úton.
 • A második, hogy meghozod azt a döntést, hogy bármi áron, de meggyógyulsz.
 • A harmadik pedig maga a kitartó cselekvés, a tanulás, a fejlődés, a változás testi, lelki és szellemi szinten.

Köszönöm, hogy mindezt elolvastad.

Befejezésül még csak annyit, hogy Viszlát migrén, HELLÓ ÉLET!!!

Ha nem bírkózol meg a feladattal egyedül, szívesen segítek, meglepődnél, hogy mennyi mindenre nem gondoltál még.
Kérj időpontot!

A cikk első részét itt olvashatod: Viszlát migrén, HELLÓ ÉLET! I. rész

A cikk második részét itt olvashatod: Viszlát migrén, HELLÓ ÉLET! II. rész

2 thoughts on “Viszlát migrén, HELLÓ ÉLET! III. rész

 1. Nagyon érdekes volt amit leirtál. Gratulálok a kitartásodért és a munkádhoz migrénmentes egészséget kivánok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.