Körtés-mazsolás zabkása

kortes-mazsolas-zabkása

Ilyenkor télen jól teszed, ha minél több meleg ételt fogyasztasz, – még akár reggelire is, – mert a külső hideget valahogy kompenzálni kell belső hővel. Ez erősíti a veséidet és a húgyhólyagot, ami január februárban a kínai medicina szerint alapvető szükséglet. A vese tartalmazza az életesszenciát, és ha vigyázol rá, hosszú életed lesz.

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre zabpehely
  • 1 bögre víz
  • 1 ek kókuszolaj
  • 1 érett körte
  • mazsola
  • aszalt áfonya
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • méz
  • pár csepp citrom

Elkészítése:

A kókuszolajon finoman megpirítod a zabpelyhet, a fűszereket és a felkockázott körte felét. Vigyázz, nehogy megégjen! Utána felöntöd vízzel, aki szereti tehet bele víz helyett tejet is. Beledobod a mazsolát, lassú tűzön kevergetve megvárod míg megpuhul és nagyjából beszívja a vizet a zabpehely. Pár perc az egész.

Kitálalod, keverhetsz bele pár csepp citromot és mézet, ráteszed a felkockázott körte másik felét és megszórod aszalt áfonyával. Tehetsz rá egy kis pirított diót is, a körtével nagyon jól harmonizál, nekem most nem volt itthon. Bármilyen mag megteszi (előtte szárazon pirítsd meg óvatosan, míg el nem kezd pattogni).
Ez az adag 1 személyre elegendő.

Megmondom őszintén sosem szerettem a kásákat, nem is ettem évek óta, de most elkészítettem és nagyon finom lett. Finom, szuper gyors, meleg reggeli, tele tápanyaggal.

Lehet variálni bátran, mindenféle módon.

Jó étvágyat kivánok hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.