Elengedés

elengedes

Az elengedés a világ egyik legnehezebbnek tűnő feladata. Ha boldog és szabad szeretnél lenni, el kell engedned mindazt, ami hátráltat téged a kiteljesedésben, a szabadság megélésében.

Mivel az ember test, lélek és szellem egységes egésze, ezért az elengedés is több szinten valósulhat meg: testi, lelki és szellemi szinten. Ha sikerül elengedned valakit, valamit, vagy egy élethelyzetet, hatalmas energiák szabadulnak fel. Egy lökést kapsz ahhoz, hogy élvezni tudd a pillanatot és képes legyél célokat kitűzni magad elé, és sikereket érj el az életben. Hirtelen megszűnnek az addig kikerülhetetlennek és megmászhatatlannak tűnő akadályok. Észreveszed az addig láthatatlan lehetőségeidet. Kitárul a világ. Az élet értelme a folyamatos változás, fejlődés és a szeretet. Ehhez pedig elengedhetetlen az elengedés. Az elengedés és nem a beletörődés.

lehetoseg kapujaA múlt boncolgatásának csak addig van értelme, amíg meg nem érted, hogy mindig mindenre ugyanazok a reakcióid, a válaszaid, pedig nem ugyanaz történik. Van aki mikor reggel felébred, nyújtózkodik egyet és hálát ad azért, hogy egy új nap áll előtte, új lehetőségekkel. Van aki úgy ébred, hogy már megint egy esős nap, fáj mindene és mindent negatívan lát. Döntés kérdése. A te döntésed. A te szokásaid, a te életed. Ha változtatsz a szokásaidon, változik az életed. Ha változtatsz a hozzáállásodon, változik az életed. Ha mindig ugyanazt csinálod, marad minden a régiben és ne csodálkozz, ha újra és újra ugyanabban a gödörben találod magad. Újra egy “rossz párválasztás áldozata” leszel, újra egy elviselhetetlen főnököt kapsz, és újra nem sikerül semmi sem. Ezeket te irányítod, nem áldozat vagy, hanem főszereplő, rendező. Te vagy a felelős. Te miattad van. Tudom, hogy ez keményen hangzik, de ez is hozzátartozik az elengedéshez. Ezeknek a megértése és elfogadása nélkül nem megy az elengedés. Ha ezeket megérted, akkor már nem is olyan bonyolult az egész. Pillanatok, napok alatt változik meg az életed és megoldódnak eddig megoldhatatlannak tűnő problémák.

A fájdalom perverz módon “jó”. Fizikai, testi szinten jelez, hogy valamit már nagyon nem jól csinálsz, ideje lenne változtatni. A lelked már eddig is érezte, hogy valami nem stimmel, de most már fizikai szinten is megjelent, betegség képében. A fájdalom mindig egy új lehetőség, a boldogság és a változás kapuja, a fájdalom a változás előszele, ha észreveszed, elfogadod és élsz a lehetőséggel, hogy változz.

El tudod képzelni, hogy milyen lenne az életed, ha kinyitnád a változás kapuját és a félelmeid, korlátaid nélkül tudnál belépni rajta?

A BOLDOGSÁG forrása bennünk fakad, de a múltunk koncain rágódunk, s a jövő rémálmait szövögetjük, ezzel eltakarjuk, meggátoljuk ezt a kiapadhatatlan boldogság forrást… a JELEN pillanat szépségét.
Eckhart Tolle

Tavaly egy nagyon kedves barátnőm meglepett az alábbi könyvvel és én ezért örökké hálás leszek neki. Végre megértettem, hogy mit csinálok és hogyan tudok rajta változtatni. Mindannyian sok dolgot cipelünk a múltunkból teljesen feleslegesen, de azért cipeljük, mert megszoktuk. Te is. Fáj, de akkor is cipeled. A múltadon nem tudsz változtatni. Ami megtörtént, az megtörtént. Csakis az emlékeidhez kötődő – legyen az jó vagy rossz – érzéseiden tudsz faragni. Ebben segít ez a könyv, az elengedésben.

David R. Hawkins: Elengedés – Az önátadás útja

“A dr. Hawkins által részletezett elengedés egy olyan egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével felszámolhatjuk a szeretet, az öröm, a siker, az egészség, sőt még a megvilágosodás belső gátjait is. Bár dr. Hawkins gyakran nevezi az elengedést technikának, mégis inkább egy az emberi természetbe kódolt, gyakran öntudatlanul is megélt belső elmozdulásról van szó. Ha ezt egyszer tudatosan végigkísérjük, olyan eszközzé alakíthatjuk, amelynek az élet bármely területén hasznát vehetjük.
A felkínált módszerek nemcsak a kíváncsi Olvasónak válnak javára, hanem minden szakembernek is, aki a mentálhigiénia, a pszichológia, a gyógyászat, az önsegítés, a szenvedélybetegségek vagy épp a spirituális fejlődés területén dolgozik.”