Tükröm, tükröm…

tukrom tukrom

Szereted azt az arcot, alakot, aki a tükörben szembe köszön? Elégedett vagy azzal, amit látsz?

tükör a bennünk rejlő gyarló embert mutatja meg igaz, meztelen valójában.

  • Ha jó az önismereted, szereted és elfogadod magadat gyengeségeiddel és erősségeiddel együtt, akkor szépnek látod a tükörképedet és mások is szépnek látnak majd téged. Láttál már olyan embert, aki csak úgy sugárzik? Az az ember szereti magát, tisztában van az értékeivel és elfogadja a gyenge pontjait is. Ha jobban megnézed, talán nem is igazán szép, de mégis gyönyörűnek látod. Egy ember, aki tükörbe tud nézni és azt látja, aki valóban visszanéz: Önmagát.
  • Ha nem ismered magadat, azt az embert sem ismered, aki a tükörből rád néz. “Az nem is én vagyok!” – szoktuk gyakran mondani.

Nem azért szeretem,
mert szép,

hanem azért SZÉP,
mert SZERETEM.

Ha te nem tudod magadat szeretni, akkor ki tudná? Hogyan várhatnád el másoktól, ha még te sem vagy képes rá? Ha pedig magadat nem tudod szeretni, hogyan tudnál másokat igazán szeretni?

Nézz bele a tükörbe és ha még eddig nem tetted volna meg, kezdj el barátkozni azzal, amit benne látsz.

Nem az számít, hogy hogy nézel ki, csak az számít, hogy hogyan érzed magad a bőrödben – ezt hívjuk kisugárzásnak. Az adottságaidon nem nagyon tudsz változtatni, de azon, hogy hogyan tekintesz magadra, azon bármikor. Ahogy te tekintesz magadra, úgy tekintenek rád mások is. Ahogy te tiszteled magad, úgy tisztelnek mások is. Amit te megadsz magadnak, azt adják meg mások is. És végül ennek a fordítottja is igaz, amit mások nem adnak meg neked, azt TE NEM ADOD MEG MAGADNAK!

A fenti kép egy nagyon kedves filmből való, kedvenc színésznőm és énekesnőm, Barbra Streisand és Jeff Bridges főszereplésével: a Tükröm, tükröm… – most még sem ezt a filmet ajánlom, bár szívesen megnézem újra és újra.

Az alábbi pár perces jelenetet az Angel-A című filmben láthatjuk, – bár maga a film felejthető, – a Tükörjelenetet rendkívüll figyelemreméltónak tartom és nagyon is idevág.

Az Angel-A filmből a Tükörjelenet:

Te szereted magadat? Tetszik, amit a tükörben látsz?